söndag 26 januari 2014

tisdag 14 januari 2014

HEJ MITT I NATTEN



Jag och Olivis gick igenom våra packlistor idag och vi insåg att vi har en del kvar att handla. Men det är bara små små små saker, som silvertejp, nål och tråd, myggmedel och massa sånt bra att ha!
Så på onsdag när vi ska hämta pass blir det någon timme i Haninge centrum för att bocka av allt på vår lista. Sen så tänkte jag att vi lika gärna kunde se hur vi fick ihop myggnätet när vi väl stod i Olivias rum med det i handen. Så vi drgo ut det för att se hur det såg ut och sen fick vi kämpa länge för att få ihop det. Det blev en hel del skratt kan jag säga!


Vi har också bestämt att pappa är chaffis på fredag och vi tänker va där i GOD TID, jag menar vi sitter bra i baren och dricker öl om vi får massa tid över.




Jag har suttit och läst igenom en hel del lagar som är bra att veta, framförallt i Dubai. Jag kom fram till att mina fina vän Olivia är för liten att dricka alkohol i Dubai men det är inte hela världen. Vi har ju varandra! Jag har spanat in lite vattenparker i Dubai också, haha jag får pirr i hela magen.




Min mobil är snart tillräckligt laddad för att jag ska kunna skypa med Atle ett tag och sen ska jag sova. Tänkte försöka gå upp ganska tidigt imorgon för att hinna träffa Johnny i stan innan jag åker och myser med Elin och William!






Natti natti!








måndag 13 januari 2014

STOCKHOLM



Nu är jag tillbaka i Stockholm. Det känns på ett sätt skönt men jag blir också betydligt mer rastlös. Tårarna var många när det var dags att börja säga hejdå till Atle. Jag stod i badrummet och hade en panikattack och tårar och smink sprutade, men som tur är så är han den fantastiska killen han är och han var så duktig på att lugna mig och ta hand om mig. Det är klart att det kommer vara fruktansvärt jobbigt att vara utan honom så här länge men jag ska njuta av all den här tiden tillsammans med Olivia för jag vet att han inte vill något hellre än det.






Ikväll ska jag äta middag hos Olivia och hennes familj. Imorgon ska jag träffa Johnny och Elin (och Elins bebbe såklart!) På onsdag ska jag och Olivia hämta våra pass och sen äta middag med Jessica och Moa. På torsdag tänkte jag träffa farmor och på fredag åker vi! HIHIHIHIHI!




Nu tänkte jag inte göra något vettigt alls, herrå herrå!








lördag 11 januari 2014

BARA VI TVÅ


Då har jag i princip packat klart allt jag ska ha med mig både till Stockholm och till Asien. Sammanlagd væger min væska bara 9 kg och då ska några saker tas ut nær jag kommer till Stockholm, fan vad grymt! 
Imorgon innan jag åker måste jag komma ihåg att packa ner smink och hårborste sen ær allt klart. 

Mitt flyg lyfter från Gardemoen vid 14.00 imorgon och jag landar på Arlanda ca en timme efter. 
Idag ska jag och Atle ut och æta middag och mysa ordentligt før snart ska vi vara ifrån varandra i 13 - 14 veckor. Fy fan det kænns tufft! Men vi ska førsøka att inte tænka på det nu utan bara vara med varandra .



onsdag 8 januari 2014

BRA KØP!


Igår var jag så nøjd med mig sjælv. Jag føljde med Atle till elkjøp før att han skulle handla en ratt till sitt tv-spel. Tænkte att jag kunde følja med då jag behøvde en værldsadapter och en splittkontakt. Så stod jag och tittade på høgtalare før jag och Olivia behøvde en till vår resa som gick på batterier och inte behøvde laddas. Det ær inte helt lætt att hitta ska jag sæga er men så hittade jag ett skyltexemplar och testa ljudet och det var vældigt bra. Så jag frågade en som jobbade dær om de hade fler och vad de kostade. Han sa att de inte hade fler, de kostade 299 men om jag ville fick jag køpa skyltexemplaret førr 99 kr. Så jag tackade och sa att jag hemskt gærna ville køpa den, jag fick tre nya batterier till och gick ut ur butiken endast 229 kr fattigare. Hihi jag ær så himla nøjd!






söndag 5 januari 2014

APPLÅDER


Jag ær så sjukt stolt øver mig sjælv som sætter mig på min cykel næstan varje dag och trampar som en galning. Jag ælskar att kænna att man blir starkare och att jag orkar længre. Så i førrgår fick jag øka min tid och jag cyklade næstan 2 mil på min minuter med intervaller och stående cykling. Igår fick jag exakt samma resultat så idag hoppas jag på en liten førbættring.

Nu gæller det att ge allt jag har sista veckan tillsammans med min træningscykel før sen
bær det av mot sol och bad!




JAG TOG TAG I DET


Jag børjade packa igår, saker till resan och klæder att ha veckan jag ær i Stockholm. Jag drog fram två kartonger och packade ner saker som inte har någon plats i rummet och sånt som inte anvænds. Nu har jag en enorm tvætthøg att ta hand om och lite stædning kvar sen så børjar jag bli klar. 

Jag har bestæmt mig før att stanna i Norge hela næsta helg också, får ju panik nær jag tænker på att jag ska vara ifrån Atle i 14 veckor. Så eftersom jag inte har något speciellt att gøra i Stockholm så tænker jag stanna lite længre. 

Nu ær det tvættning som gæller och bara mysa och slappa hela dagen.
Puss och kram! 




lördag 4 januari 2014

ATT PACKA ELLER INTE PACKA


Nu ær jag næstan næstan færdig vaccinerad. Jag har bara en dos av mitt kolera vaccin att dricka och det ska ner i magen om 1 vecka. Japansk encefalit, hepatit A&B och tyfoid ær de vaccin som jag har fått nu och skyddet ræcker lite olika såklart men iaf några år. Malariatabletter ska vi fixa nær jag kommer tillbaka til Sverige.

Jag kænner att jag måste børja packa, och kanske packa ihop rummet lite så inte allt ligger framme. Men jag hatar att packa i førvæg, det kænns lættare att packa i sista sekund før då kan man lægga ner ALLT!
Nu måste jag ju vænta mid smink, kræmer, klæder, skor och ja allt møjligt. Hmm jag kanske ska dra fram en kartong iaf och børja lægga ner lite saker som inte behøver stå framme under de tre månaderna som jag inte ær hær...

Snacka om problem..




fredag 3 januari 2014

FREDAG

Då var det dags för lite mer vaccinsprutor. Därefter blir det jobb och sen väntar en lugnt helg i Hamar tillsammans med Atle! 

torsdag 2 januari 2014

MITT 2013


JANUARI


  • Jag læmnade Småland, med vænner, familj, jobb och allt vad det innebar. Kæreken tog slut och jag ville dærifrån. Något jag lærde mig var vilka som var mina vænner i Vetlanda och att jag var så otroligt stark. 
  • Jag flyttade in hos Izabelle i hennes lægenhet i Stockholm och var så glad før att jag hade henne. 
  • Jag fick jobb på Stadium på Kungsgatan.
  • Det var dags før Sælen, jag, Izabelle, Moa, Lina, Razmus och David packade in oss i två bilar och åkte till Lindvallen. Det blev en galen långhelg med skidåkning, en førskræckt Izabelle i svarta backar, ett ærr i Davids panna, återførening med Maja, en galen utekvæll som ledde till en spårad efterfest med ett gæng galna norrmæn! Ja ni, på den festen - det var dær jag træffade han.
  • Jag gjorde min andra tatuering. 

  

  

 

  

FEBRUARI

  • Jag och Carro hade ansvar før all førsæljning av souvenirer på Bajen-kvællen på Hovet. Dørefter blev det utgång med massa hærliga tjejer och avsløjande av hemligheter.  
  • Jag och Izabelle spenderade otroligt många timmar i hennes vardagsrum och spelade resident evil 6 som två galningar. 
  • Æntligen fick jag kallelse till min førsta operation av benen! 
  • Jag och Izabelle åkte till Småland, spenderade lite tid med min familj och hyrde ett slæp och tog med alla mina saker upp till Stockholm. 
  • Jag och Atle hade mycket kontakt efter Sælen och jag ville så gærna att han skulle hælsa på mig, men han hade lite saker att reda ut først. 
  • Jag fick låna Sandras lægenhet mitt på Sødermalm, och jag var så euforisk! 
  • Just vid den hær tiden så fanns det 5 tjejer runt mig som ræddade mig ur allt och var helt fantastiska. Tyværr så inser man efter ett tag att man inte orkar ta hur mycket som helst. 

 

 

 

MARS

  • Jag børjade sakta men sækert få ordning på mitt kaos i lægenheten och kænde att hær kommer jag trivas som aldrig førr!
  • Atle kom på besøk från Norge førsta gången och jag lærde honom att ælska sushi. Vi hade några fantastiskt mysiga dagar och jag fasade før att han skulle åka hem. 
  • Gænget på Stadium lyckades styra en grym aw med middag och tequila shots. Sen var vi 4 dumma jævlar som lyssnade på Benny och drog på krogen før att dansa, det blev inte så lyckat, haha! 
  • Jag och Olivia spenderade många dagar ihop, hon børjade ringa mig nær hon slutade skolan och frågade om hon bara kunde få komma førbi. Åh jag ælskade det! 
  • Det blev flera fantastiska utekvællar med underbara mænniskor. 
  • Nettan och Christer gifte sig och jag fick den stora æran att vara vittne. 
  • Jag och Olivia børjade smått smida planer før framtiden. 

 
 

 
 
 


APRIL

  • Atle kom och hælsade på mig igen.
  • Jag och Atle gick på skansen och myste massor! 
  • Efter 7 års smærta, regelbundna lækarbesøk utan något resultat och ett avslutad av"fotbollskarriæn" var det æntligen dags før operation av mitt vænstra ben! Jag var livrædd før sprutorna, narkosen och att jag skulle vakna med en slang ner i halsen. Men allt gick bra och fina Moa och Atle var dær før att støtta mig. 
  • Sjukskrivning i 14 dagar var definitiv så jag passade på att følja med Atle till Norge før førsta gången. 
  • Jag och Moa gick på Hammarbys hemmapremiæer! 
  • Jag børjade førsøka få bort min rødahårfærg. 
  • Jag och Olivia børjade planera en høst i Norge tillsammans. 
  • Jag och Karin blev homies och børjade rappa! 
  • Jag børjade bli ganska kær och insåg att jag saknade Atle så mycket så jag åkte och hælsade på honom før andra gången på en månad. 
  • Olivia hade studentskiva och hon, jag Jessica och Patrick var utklædda till clockwork orange.

 

 
  

   

 

MAJ

  • Atle kom till Stockholm och gav mig massa kærlek
  • Vi var ett gæng som hade fem-kamp på Grøna Lund och sen fick jag med Atle i alla bergochdalbanor!
  • Jag hade många fina dagar och kvællar tillsammans med mina tjejer. 
  • Jag och Olivia var i Kungsan och firade våra hockey hjæltar!'
  • Nær jag hade några dagar ledigt åkte jag och Olivia till hennes landstælle, åt gott, drack vin och hade så många sjuka saker før oss. (vi blev mæstare på chubby bunny)
  • Jag åkte till Atle før att mysa och fira min fødelsedag tillsammans med honom.
  • I slutet av maj blev jag och Atle officiellt ett par, hihi! 
  • Jag klippte av mitt långa hår. 

  
  
  
  
  
  


JUNI

  • Jag fyllde 22 år. 
  • Tog med mig Atle till Sverige i några dagar. 
  • Var vi Morfars grav i Karlstad och planterade och pratade lite. 
  • Jag var på en grym sommarfest med jobbet. 
  • Olivia tog studenten och det blev en himla bra dga och kvæll! 
  • Jag åkte till Småland och hælsade på familjen och mina fina vænner. 
  • Nær jag tillbaka till Stockholm hann jag var hemma i ca tre timmar, sen tog jag och Olivia vårt pick och pack och åkte till hennes land i några dagar. 
  • Vi firade midsommar hos Olivias faster och man på Mjølkø i Stockholms skærgård. 
  • Jag och Moa var på den sista matchen som spelades på Søderstadion. 
  • Jag såg både Kesha och Icona pop på Grøna Lund. 
  • Alla planer før vår flytt till Norge var klara och jag sa upp mig från Stadium som skøtte det på ett ganska oproffesionellt sætt.. 
  • Jag gjorde ett sista besøk hos Atle i Norge innan flytten. 
  
 
 
 
 
 
 


JULI 

  • Jag och Olivia hade en liten avskedsfest innan det var dags att flytta till Norge. 
  • Min underbara Atle hyrde en stor flyttbil, åkte till Sverige, hjælpte mig att packa ihop min lægenhet, træffade min mamma och hela familjen på den sidan innan vi åkte till Norge. 
  • Jag och Olivia flyttade tillsammans in med Atle hemma hos hans kompis Anders en bit utanfør Gjøvik. 
  • Tillsammans bøejade jag och Olivia jobba som lagermedarbetare på Meca och træffade fantastiska mænniskor som vi har haft så kul med! 
 
 
  


AUGUSTI

  • Det var en himla massa jobb på Meca som gællde. 
  • Vi hade en galen utekvæll i Hamar, jag, Olivia och Atle. 
  • Meca hade ordnat en grym sommarfest och jag och Olivia hade så førbannat kul! 
  • Jag, Olivia, Atle, Tore och Stig hade en supertrevlig utgång med massa skratt och galenskaper.
  • Min tid før att operera mitt høgra ben blev flyttad då jag gjorde mig illa på jobbet och fick ett øppet sår dær de skulle øppna upp benet. 

 
 
 


SEPTEMBER

  • Atle fyllde 25 år och det firades med tårta, paintball och middag!
  • Jag och Atle spenderade en helg tillsammans i Hamar och bara slappade. 
  • Jag fick min førsta antibiotikakur i Norge då jag hade lyckats få bihåleinflammation.
  • Jag var sjukskriven från jobbet och hade ganska tråkigt i 1,5 vecka. 
  • Nær sjukskrivningen var borta var det jobb jobb jobb som gællde. 
  
 
 

OKTOBER


  • Jag och Olivia åkte till Stockholm och hælsade på næra och kæra. Vi besøkte resebyrån Killroy och børjade planera vår resa lite mer ordentligt. Vi hade som alltid en grym utekvæll med Jessica och jag spenderade massa tid med min familj.
  • Olivia støttade mig nær det var dags før min operation av ben nummer två. Hon satt dær medan jag var nedsøvd och satt och skrattade åt mig nær jag vaknade och var lagom høg och pratade med en av sjuksystrarna. Hon fick vara packåsna på væg hem till Norge eftersom jag hoppade runt på kryckor. 
  • Under min sjukskrivning passade jag på att packa in Atle i bilen och åkte till Småland dær vi umgicks med min fina familj och træffade mina grymma tjejer! 
  • Min visdomstand børjade kika fram och det blev ænnu en kur med antibiotika innan det var dags att øppna upp och dra ut den.
  • Jag och Olivia hade en grym spontankvæll tillsammans med Lise. Vi sjøng kareoke, dansade och skrattade hejdløst! 
 
 
 


NOVEMBER

  • Min mamma ringde mig med tråkiga nyheter och vi græt længe tillsammans. Jag var ganska ofokuserad på jobbet efter det och det tog några dagar innan jag lyckades hitta tillbaka till mitt glada jag. 
  • Jag børjade jobba på en restaurang som heter Egon.
  • Jag børjade få så fruktansvært ont i huvudet och efter en del blodprover så kom vi fram till att det førmodligen satt i ryggen och nacken. Naprapat var det ænda som gællde och ænnu en sjukskrivning då jag fick strikta order på att inte lyfta något. 
  • Det blev halloweenfest hemma hos oss och en massa spænnande mænniskor var bjudna. 
  • Jag slutade med en av mina mediciner. 

  
  
 


DECEMBER

  • Jag lyckades få ringorm och det blev ænnu mer mediciner. 
  • Vi hade pepparkaksbak.
  • Jag sa upp mig från Meca eftersom jag och Olivia tænkte læmna denna værldsdel i Januari. 
  • Det blev lugna hemmakvællar på helgerna tillsammans med Atle. 
  • Jag blev grym på att cykla på min træningscykel och har gått ner i vikt och det kænns så bra! 
  • Jag firade jul i Norge før førsta gången tillsammans med Atle och hans familj, en helt fantastisk dag!
  • Jag gick med på att ge mig ut på min andra tur i mitt liv på långfærdskidor, grymt kul!
  • Vi firade nyår hemma hos Anders med god mat, mycket vin, många skålar och mycket dans. 
 
 
 
 
 


SAMMANFATTNING

2013 blev ett grymt år. Jag har lært mig mycket, hur saker och folk ska hanteras och vad som ær bæst før mig. Jag har lært mig att lyssna på hjærtat och att prioritera mig sjælv. Jag kænner att jag har vuxit som mænniska och ær allmænt lycklig. (Det var ett tag sen) 
Jag tæffade min fantastiskak pojkvæn och jag och Olivia flyttade till Norge, och bokade vælrdens bæsta reaa som kommer førgylla hela vår framtid. Jag kænner att jag på något sætt har kommit min familj ÆNNU nærmare och jag ær liksom tillfreds med allt. Damn jag kænner mig bra! 

Ær sjukt laddad før 2014 och jag vet att det året kommer bjuda på galna saker och fantatsika upplevelser! Tack alla fina som har hjælpt mig genom allt!