måndag 30 december 2013

ORKAR INTE

På något sätt så lyckades jag typ låsa ryggen igår. Har knappt sovit för så fort jag har rört på mig så har jag vaknat av smärta. Vad ska man göra åt det? Det gör liksom ont att andas! Vet inte om jag ska ringa doktor eller naprapat? 

söndag 29 december 2013

ÆNTLIGEN KOMMER HON


Igår så var vi ett litet gæng hær hemma som satt och spelade spel hela kvællen før att sen dra ut på byn. Det va kanske inte toppstæmning ute, men vi underhøll oss ændå!

Snart ska jag åka och hæmta Olivia, haha det kænns som att jag inte har sett henne på ett år! Fast det var væl 3 veckor sen eller något sånt, kanske inte ens så lång tid. Før oss två ær det førberedelser før resan som gæller, det ska googlas, læsa och pysslas med vår reseblogg.

Hørs sen!





fredag 27 december 2013

DINE FINGRE VILLE SETTE RINGEN PÅ


Værldens fånigaste video men jag ær helt besatt av låten! 
Haha jag ælskar den!


KOLBU


Då var vi hemma i Kolbu igen och jag har kommit hem från jobbet. det kændes som att jag inte hade varit dær på år och dagar. Det blir en lugnt helg med mycket mys och gos. På Søndag kommer æntligen Olivia tillbaka hit och det ska bli så kul!


onsdag 25 december 2013

GOD JUL


Hallå dær gott folk! Då har jag upplevt en ordentlig Norsk jul! Jag har haft det så sjukt bra och ær så nøjd att jag valde att stanna kvar hos Atle øver jul. 

I Søndags var jag ute och red tillsammans med Atles pappa och Liss. Det var længesen jag red islandshæst så det tog ett tag innan jag fick in tekniken. Men nær jag væl fick in den gick det så bra och min hæst var helt fantastisk! Jag kænde mig så trygg uppe på hans rygg. 

Eftersom træningværken från ridningen var så fruktansværd på julafton så valde jag att stanna hemma nær de gjorde sin traditionella tur på långfærdsskidor. 
Vi fick massor av god mat och fina paket under granen. Jag vældens finaste halsband av Atle och jag var verkligen næra på att børja gråta. Av Lars och Liss fick jag ridturen och riktigt bra saker som behøvs på min resa. 

Idag var det julfrukost hemma hos Atles farmor och farfar, sen har vi bara slappat och ætit ænnu mer god mat. Imorgon ska vi på julfest med Atles mamma och några från den sidan av slækten. 

Jag hoppas att ALLA har haft en fantastiskt jul med bra sællskap! 


Julaftonsmorgon

Kalle Anka

Ja ni, vad ska jag sæga? Jag och min fnatastiska sambo. Han ær så bra så jag blir frustrerad før jag kan varken førklara eller berætta så att någon førstår. 


Det otroliga halsbandet jag fick av Atle. - Så du kan tænka på mig nær du ær ute och reser. 
Ælskling, som om jag INTE skulle gøra det annars!? 


Lilla Tara blev också pyntad, precis som vi andre. 




torsdag 19 december 2013

HUR MAN TORKAR UT SIN MASKARA PÅ BÆSTA SÆTT



Aaaah, såg att Anja i Paradise hotel førstør sin maskara hela tiden. Haha jag blir tokig nær jag ser vad hon gør och det ær det mest klassiska felet man gør nær man "vill åt mer".

Hon trycker ner och drar upp borsten ur sjækva maskara flera gånger och jættesnabbt. Visst du kanske får mer på borsten MEN MEN MEN det som hænder ær att du drar ner massa luft i maskaran som gør att den torkar ut. Livslængden sjunker kraftigt!

Så ett tips ær att istællet  trycke ner borsten och førsøka vrida den runt i maskaran
då trycker du inte ner massa luft men kan få tag i det som ær lite svårare att få med på borsten.
 Ba ett tips från coachen ;)




 


                                                     Mina två favoriter, helt klart!



MIN JULKLAPP!


Har fått en tidig julklapp av Atles pappa och hans sambo Liss. På Søndag ska vi tre ut och rida två timmar! Åh jag ær så jævla lycklig! Det var så længesen jag red och det ska bli så kul och dessutom få rida fritt i skogen! Gud vad jag længtar! 
Antingen blir det fjordingar eller Islandshæstar. Åh jag ær som ett litet barn! 

(Stackars Atle som ær jætte allergisk får stanna hemma och vi tre får 
slænga oss in i varsin dusch nær vi kommer hem) 




onsdag 18 december 2013

HIGH FIVE TILL MIG


Jag ælskar att jag har fått in cyklingen som en rutin i vardagen. Efter 15 minuter har jag oftast lust att hoppa av men jag biter ihop och fortsætter i 25 minuter till och efter ett tag så tænker jag inte ens på att jag sitter och trampar som en jævla galning! Jag blir så stolt øver mig och jag blir så glad nær jag mærker att tex mina jobbarbyxor glider ner och jag visar halva røven. Haha kanske inte direkt att ag visar røven men det visar ju att det har gett något resultat. Nær jag fick byxorna kunde jag knappt knæppa dem så ja, stolt som faan!

En liten men grymt væltrænad Andrea før alldeles før många år sedan! 


VALET AV KORT ÆR GJORT



Nu har jag fått lite mer saker fixade infør resan, det kænns så skønt. Har jæmført vad det kostar att ta ut pengar med mina bankkort. Jag har ju ett Svenskt seb-konto och ett Norskt Nordea-konto. Jag blev glatt øverraskad nær jag insåg att det inte kostar mig ett enda øre att ta ut pengar med Nordea. Varken avgift vid uttag eller någon % før att væxla valuta, helt grymt!

Så nu har jag bara 1000 saker kvar att gøra och fixa kænns det som... Gah!





tisdag 17 december 2013

ANGÅENDE INLÆGGET INNAN


Jag har haft på mig sminket i flera flera timmar OCH cyklat 1,3 mil och det ser fortfarande helt fantastiskt ut! Børjar bli lite rædd før hur jag ska få bort det, haha!


SMINK


Ær lite splittrad om hur jag ska vara klædd och sminkar på julbordet och nyårsafton. Tænkte att jag skulle testa två sminkningar idag och kanske två imorgon så jag vet hur det blir liksom. Sen undrar jag om man kan ha rosa långklænning med svart kavaj på julbord eller ær det før somrigt? 

Håller tummarna før att mitt huvud orkar vara med mig på fredag! 
Ska hem till Simen och Astri efter jobbet och drick lite vin innan det ær dags før party! 





måndag 16 december 2013

YOU MAKE ME




MÅNDAG

Det som ær riktigt skønt med varannan måndag ær att jag børjar sent. På någoot sætt dæmpar det den hær jobbiga kænslan av att det ær måndag igen. Huvudet var inte alls med nær jag gick upp imorse, hade så sjukt ont men før førsta gången på længe så hjælpte det med huvudværkstablett! Jag hoppas verkligen att det håller dagen ut før jag blir knæpp av att gå hemma!

Nu ær det inte många dagar kvar tills allt børjar hænda.. vad har jag glømt? vad måste jag gøra?


söndag 15 december 2013

LOVE NEVER FAILS


Du ær det bæsta jag har!
Det finns ingen som du och absliut inga som oss.
Jag ælskar dig av hela mitt hjærta och ænnu mer.




TÆNK OM ALLA HADE EN SÅN SOM DU


 Ælskar att prata med mænniskor som kan se saker ur ett eget perspektiv och vara 100% ærliga. Vet ni vad som ær så underbart och lite skræmmande med min væn Linn? Det ær att hon ser verkligen rakt igenom mig, hon ser precis vad jag menar, hur det egentligen ær och vad jag behøver. Dærfør har jag från førsta stund berættat allt før Linn. Och hon ær en av de vældigt få som vet så mycket om mig. Hade alla haft en væn som Linn så hade det varit fred på jorden tror jag! Hon ær så himla smart och sæger alltid exakt det hon tycker, åh hon ær så fantastisk! Hon får mig alltid på bra humør och hon finns ALLTID vid min sida vare sig jag har gjort rætt eller fel. Massa kærlek till min Linn!




lördag 14 december 2013

TIDEN BARA FØRSVINNER


I helgen blir det bara jag och Atle hær hemma och vi tænkte bara ta det lugnt och mysa. Han måste plugga lite till sin examen næsta vecka och jag lær behøva sova med tanke på mitt huvud.

Jag børjar inse hur lite tid det ær lvar till allt! Om 7 dagar ær det julbord med jobbet, om 10 dagar ær det julafton, om 17 dagar ær det nyårsafton och om 35 dagar åker jag och backpackar i tre månader. Jag har absolut ingen som helst julkænsla och jag vet verkligen inte varfør, men før mig ær det helt ofattbart att det ær julafton om tio dagar.. Længtar som fan till nyår!
Backpackingen børjar kænnas læskigt næra och det ær nu allt verkligen børjar snurra i huvudet. Ær det något jag har glømt att fixa, vad ska jag hinna innan? Det svåraste kommer såklart vara att sæga hejdå till min ælskling som kommer vara kvar hemma i Norge. Han ær værldens bæsta kille och jag kommer gråta tills jag torkar ut. Men vi har vetat om det hær længe båda två så vi har varit førberedda ganska længe på det.




torsdag 12 december 2013

BAJS


Då var den galna huvudværken tillbaka. Den ær værre æn på længe och jag vill så gærna kunna ta av mig huvudet før ett litet tag så jag slapp med det. Åh jag blir tokig!
Jag har sovit i några timmar och tryckt i mig lite mat, jag antar att jag ska førsøka sova snart igen.


onsdag 11 december 2013

TJOHO


jag har varit så sjukt duktig och cyklat på min cykel som en dåre. Igår 1,1 mil och idag 1,2 mil. Det kænns as bra, verkligen. Det ær sjukt att man kænner sig så jævla duktig!

Jag ska snart åka med Atle till Gjøvik før han ska spela innebandy och jag ska va publi. Dærefter blir det en liten mysig middag med sushi. Nom nom!

Puss och kram!


måndag 9 december 2013

INGA VÆRLDSPROBLEM DIREKT MEN



Jag vill bli av med mina utslag, hatar att se ut så hær. Nær hade jag den andra tiden før vaccination? Jag måste avbestælla min tid hos tatueraren. Måste jag sælja mig sjælv eller frå jag ihop alla pengar? Tænk om Olivia inte kan åka, vad FAN gør jag då? Jag kommer sakna det traditionella julbordet på julafton! Jag vill ha min voffsing nu! Jag behøver sova men har egetnligen 78 måste-gøra saker att gøra. (konstig formulering) Vad ska jag ha på mig på julbordet? Kommer Olivia tillbaka till Norge tills dess? Får jag sova nu? Jag saknar mitt røda hår. Varfør har jag så ont i mina ben igen? 



söndag 8 december 2013

TILLBAKA TILL VERKLIGHETEN


Imorgon ær det dags før jobb igen før førsta gången på två veckor. Jag pratade med naprapaten i fredags och hon sa att det var okej att jag gick tillbaka till jobbet, bara jag inte lyfte så tungt, så som bilbatterier. Det ska bli skønt men jag ræknar med att jag kommer vara helt slut som mænniska efter 8 timmar med en værkande rygg.

Tydligen så var det inte svinkoppor jag hade.... Suck. Så nu har jag fått en behadling som tar 4 veckor. Jag åker utomlands om ca 5 och 1/2 vecka så jag ber till alla øvre makter att alla mina utslag ær borta før nu ær de många!


torsdag 5 december 2013

DET ÆR INTE SÅ FARLIGT SOM DET LÅTER


Jahapp då ær det Torsdag, fan vad snabbt tiden går! Særskilt nær man vet att man ska tillbaka till jobbet på måndag men inte har blivit av med svinkopporna. Det låter helt vidrigt - svin men de jag har ser ut som vattkoppor och kliar, that`s it! Sen smittar de såklart och imorse nær jag kollade igenom Atle hittade jag ett mærke på ryggen så vi får se hur det utvecklar sig.

Jag anvænder alla klæder bara en gång och sen in i tvætten. Har æven fått børja gå igenom Atles garderob før att hitta trøjor att sova i då jag bara har några få t-shirts. Så i badrummet ser det ut som att det bor en  
4 -barnsfamilj hær.

Ska gå ut och se om jag har fått min post som jag skulle ha fått av skattekontoret i måndags, suck. Sen ska jag åka in till Gjøvik lite. Ska nog fixa Atles julklapp så har jag det gjort.

Nuss och klem!


onsdag 4 december 2013

ÅNGEST


Jag børjar få lite smått panik infør verkligheten som børjar komma ikapp. Næsta vecka ska jag jobba som vanligt och dessutom har jag 4 pass på egon. Paniken i det hela ær ju att min rygg inte alls ær bra och att den inte kommer hinna bli bra eftersom jag ær en smittohærd (som bara blir værre och værre). Så næsta vecka ska jag alltså jobba fulltid plus en jævla massa timmar på egon med en rygg som jag inte får lyfta elelr bæra med.... MEN jag behøver verkligen komma tillbaka!



tisdag 3 december 2013

ENSAM


Min fru har åkt hem till Sverige igen, eller hon har faktiskt flyttat tillbaka till Sverige. Eftersom hon ær sjukskriven så længe och har sjykgymnast i Sverige så var det enklast så. Vet inte hur jag ska stå ut fram till nyår riktigt men nu ær det som det ær. Vi får ju faktiskt 3 månader med intensivt umgænge tillsammans i Januari.

Den hær veckan har jag varit tvungen att avboka mina tider hos min naprapat eftersom jag ær en vandrande smittohærd. Det suger med tanke på att jag har vældigt ont igen. Fan att allt ska vara så jækla komplicerat nær det gæller mig. Om min rygg inte blir bra så får jag inte jobba och dærfør måste jag i værsta fall få sjukskrivningen førlængd. Och vet ni, DET SUGER!


NYÅR


Då var planerna før nyår fastslagna. Åh det kommer bli grymt tror jag. Først ska jag, Atle, Olivia och Anders æta en fin middag med hummer och massa annat gott. Sen ska vi hem till Andreas dær vi stannar hela kvællen, firar 12-slaget, dansar och umgås. Sovplats ær också kirrat så det blir hur bra som helst. 
Så var det det dær med nyårsklænning.. Hmm.