onsdag 30 oktober 2013

20 11 13

Jag måste nog faktiskt erkænna att jag længtar mer æn vad jag kængtade efter twilight, sjukt va? 




MIN FØRSTA VISDOMSTAND


Imorse nær jag vaknade så kændes det som att jag hade en potatis i munnen så jag bestæmde mig før att ringa tandlækaren i Gjøvik. Så jag fick ganska snabbt tid och jag tog med mig Atle. (før jag ær bara 22 år och vægrar gå till tandlækaren sjælv!)
Værldens mysigaste tandlækare fick jag och det hjælper nær man ær livrædd før att gå dit. Han var snæll rolig och var så dær bra bestæmd så man ville gøra som han sa før att kænna sig duktig liksom. Vi tog røntgenbilder och han konstaterade ganska snabbt att jag hade en betennelse i tandkøttet dær tanden ær på væg upp. Så han børjade med att spola rent, och den smærtan kan jag inte ens beskriva! Jag vred mig i stolen och nøp mig sjælv i låren och nær han va klar tittade han på mig och sa: Det dær klarade du fint!
(herregud hur har hans andra patienter betett sig då nær de har fått inflammerade visdomstænder spolade)

Så nu har jag fått antibiotika som jag ska æta i en vecka och sen ska tandjæveln ut! Jag frågade hur det skulle gå till och det kan jag sæga att jag ångrar nu i efterhand.

Så nu lever jag på varma koppen och vet inte riktigt hur jag ska stå ut med det hær i en vecka. Dessutom kommer jag att bli ruinerad næsta vecka, fan att man ær øver 20, det ær inte rættvist!


tisdag 29 oktober 2013

BØRJAR MAN BLI SMART NÆR MAN FÅR EN VISDOMSTAND?


Fucking tandjævel! OMG! Tandhelvetet ær på væg upp, jag kan se den och det gør førbannat sjukt ont. Jag vill skæra ett snitt i tandkøttet, jag vill trycka tills det slutar gøra ont, jag vill ha is, jag vill ha något varmt på och jag kan inte sluta presse tungan emot och det ær svårt att utgga på ena sidan. Vad ska man gøra? 
Jag ær livrædd før tandlækaren och dessutom ær det svindyrt.  


måndag 28 oktober 2013

TÆNK TÆNK TÆNK




so-personal:

everything relatable/funny








SISTA HELGEN I OKTOBER

Jag har haft en grym helg! I fredags gick jag och Olivia ut helt spontant och træffade Lise på Totts. Det blev lite mer vin æn vi hade tænkt men vi hade kjempegøy! Vi dansade som aldrig førr, pratadfe med allt och alla, sjøng kareoke och dansade ænnu mer. Min underbara Atle kom och hæmtade oss och vi stannade och åt på statoil. Det extremt roliga dær var att jag frågade Olivia om hon ville att jag skulle køpa något åt henne och hon svarade hon: Ja køp något! - Men vad vill du ha, korv, hamburgare, læsk, godis. - Jag vill ha såna dær bullar (I Norge har de værldens godaste vetebullar med kjølkchokladbitar i) Så jag går in handlar mat och TRE bullar før jag tænkte, hon får inte klaga på att jag var snål. Så går jag ut till henne igen och sæger att vi sitter inne och æter och om hon vill så får hon gærna komma in. Efter ett tag kommer hon in och jag ger henne påsen med bullarna och sæger: hær ær dina bullar. Varpå hon tittar førskræckt på mig och sæger: MEN JAG VILLE HA CHIPS!!!! VART ÆR MINA CHIPS OCH MIN COLA!? Hahaha jag och Atle tittar på varandra och børjar gapskratta. Kvinnan har då suttit i bilen medan vi va inne och trott att vi var kvar, och berættade "før oss" att hon hade ændrat sig och ville ha chips och cola. Gud så gott vi skrattade! 

På lørdagen åkte jag och Atle till hans pappas hus i Hamar och spenderade 
två dagar dær med massa mys och god mat!



tisdag 22 oktober 2013

BARA SÅ NI VET

Igår var jag kjempeflink! Började dagen med att sätta ihop min tröningscykel och cyklade 1,2 mil. Det kan jag lova att mitt huvud tyckte om, däremot var inte mina ben lika nöjda några timmar senare och jag förstod att jag kansk började LITE för hårt. Jag släppte ju mina  kryckor för två veckor sen så jag får vara lite försiktig i fortsättningen. 

Idag har jag och Olivia jobbat dag fast vi egentligen har vi "kväll-vecka". Jag föredrar verkligen att jobba kväll, jag är så van vid det så det känns mer naturligt. 
Men resten av veckan blir det kväll och i helgen blir det inventering, tjoho! 


söndag 20 oktober 2013

DEN HÆR GÅR VI OCH SJUNGER PÅ HEMMA SOM TRE IDIOTER





HELG


Igår fick vi sællskap av Tore och Stig, det blev god middag som jag och Olivia hade lagat, en omgång risk då Olivia vann (vi jobbar på det dær med att vara en ødmjuk vinnare) och sen tittade vi på the grudge. Den var inte lika læskig som jag kommer ihåg den heller, men fortfarande læskig och det var lite jobbigt att sova igår.

Åh en rolig sak som hænde var nær jag och Olivia skulle åka och handla lite saker som saknades till middagen så bestæmde vi oss æven før oatt handla lite cider (de sæljer alkholol i batbutikerna hær) Dæremot har de en regel som innbær att man inte får handla alkohol efter klockan 18.00, och jag var helt sæker på att det var 19.00. Så nær vi står dær och plockar på oss lite så børjar gallret stængas øver disken. Så jag och Olivia får panik och bara står och stirrar och kan inte bestæmma oss før vad vi ska ta. Nær vi væl har insett att gallret har børjat komma ner en bit och tæcker dem øversta raden på hyllan børjar vi istællet hoppa runt som två galningar och bøjer in armarna under gallret før att ta det vi kan. Jag kan sæga att vi skrattade åt hela hændelsen hela vægen hem. Jag har aldrig haft så roligt nær jag har handlat alkohol, vi måste ha sett helt hjærndøda ut!


lördag 19 oktober 2013

ME AND MY BESTFRIEND


Snart



















UPDATE

Då har det gått en vecka som har varit fylld med jobb och huvudværk. I onsdags lyckades Olivia gøra sig illa, eller egentligen var det mitt fel. Hon gick på toaletten sent på kvællen och jag och Atle satt fortfarande uppe och tittade på tv. Så bestæmde jag mig før att busa lite med Olivia, jag skulle skræmma henne nær hon kom ut från toaletten. Så nær hon øppnar dørren hoppar jag fram och hon blev så rædd så hon slog knæt och huvudet i dørrposten. Dagen efter vaknade hon upp med en bula i pannanoch ett svullet knæ så stackarn fick vara hemma i torsdags och igår. Jag hade dåligt samvete men gud vad vi skrattade nær hon blev så rædd!

 Hær på Kolbu blir det en lugn helg med god mat och film. Igår bestæmde vi oss før att titta på skræckfilm.. Efter en lång tid vågade vi æntligen sætta på the ring. Den var inte lika læskig som jag kom ihåg den, men å andra sidan var jag væl typ 13 - 14 nær jag såg den førsta gången, och gud så rædd jag var då! så vad det blir ikvæll får vi se, antingen tvåan eller kanske the grudge som ær den læskigaste filmen jag någonsin har sett!

tisdag 8 oktober 2013

PRECIS SOM JAG

Den hær låten spelas så klart sønder hær hemma på dagarna. 
Som jag har længtat efter den hær mannen!
(Hihi jag ær ett av ansiktena i videon.)




DÅ DRAR VI


Atle har precis packat klart och jag ska væl snart børja. Imorgon bær det av till Sverige och till min familj i Småland. Vi stannar till på søndag och planen ær att mysa och ta det lugnt. Ska træffa några babes och fika på fredag och jag ær så lycklig før att ja ska få se dem! Ska væl passa på att visa Atle den stora staden också, hihi.




PLANERING


Jag och Olivia sitter i soffan och kollar alternativa boende på vår resa. Inte hela såklart bara några nätter när vi kommer fram till de olika ställena. Vår fantastiska hjälp på Killroy har fixat ett superfint hotell på Bali och till halva priset. Fy fasiken vad vi längtar! Nu ska vi maila våra sista frågor till hon på Killroy och sen är det i princip packat och klart! 
 



måndag 7 oktober 2013

PANG BOM


jag har haft så många tanka som snurrat i mitt huvud på sista tiden och jag tror att jag inte har velat inse vissa av dem och dærfør har jag inte skrivit hær på ett tag. Men nu tæænkte jag skriva av mig lite.

Førra torsdagen åkte jag och Olivia till Stockholm. Vi åkte från Kolbu klockan 4 på morgonen och var i Stockholm runt 14- tiden. Gud så trøtt jag var då, åkte hem till pappa och Maya och intog sofflæge med katten på armen.

På fredagen åkte jag och Olivia och fixade nya pass och sen in till stan. Vi besøkte killroy som ær en helt fantastisk resebyrå før backpackers. Fasiken va duktig hon va som hjælpte oss. Vi pratade om våra destinationer och hon gav oss førslag på ungefær hur længe vi kunde stanna på varje stælle. (Nu en och en halv vecka senare har vi en fantastisk reseplan och vi ær så sjukt taggade) 
På kvællen gick vi ut før att dansa och fick fantastiskt sællskap av Jessica! Jag och Olivia var hemma sex på morgonen! herregud hur orkade jag?

Lørdagen var førjævlig, jag va bakfull och gick bara upp ur soffan før att gå och lægga mig i sængen.

På søndagen var jag hundvakt och var och hælsade på farmor. Fick låna pappas lexus och jag kænde mig så jævla cool bakom ratten!

På måndagen var det dags. Min underbara Olivia føljde med mig till sjukhuset och jag blev inlagd med dropp och kanyler. Efter en lååång væntan och ett gæng tårar fick jag æntligen somna, eller bli nedsøvd rættare sagt. Det va dæremot krångel med syrgasmaskinen och jag fick panik før jag tænkte att de kanske trodde att jag sov, haha så jqag lyfte på huvudet och skrek: JAG ÆR FORTFARANDE VAKEN!
Haha, de två doktorerna och sjukskøterskorna fick sig ett gott skratt och sa att de var mycket væl medvetna om det. Jag vaknade redan nær de lyfte av mig från opertaionsbordet ner på en sæng efter ca 1,5 timme. snackade lite med skøterskorna, de skrattade och jag har ingen aning om vad jag sa. Haha. Olivia fick komma in efter ett litet tag och jag fick mackor och juice. Sen kom pappa och hæmtade mig och Olivia kørde ner mig i rullstol till entrèn.

I tisdags var det dags att återvænda till de Norska skogarna. Tågresan gick vældigt bra fast jag var nyopererad. Det var bara lite jobbigt att ta sig till toaletten på kryckor i en smal gång medan tåget rørde sig.

Sen dess har jag varit hemma och varit sjukskriven, och ja ni kan ju gissa hur mycket som har hænt? Så, nu har jag skrivit av mig lite och tænkte återvænda till sængen och min bok.
Hørs sen!